Leer hoe u door het hypotheeklabyrint in Israël kunt navigerenAls u van plan bent uw appartementaankoop te financieren door geld van de bank te lenen, moet u weten hoe u door het hypotheeklabyrint in Israël kunt navigeren. Uw missie - en dat zou u echt moeten accepteren - is om de best mogelijke hypotheekovereenkomst te vinden met zo min mogelijk hoofdpijnveroorzakende administratieve rompslomp.

Hypotheken voor nieuwe immigranten

Als u een nieuwe immigrant (oleh) bent, heeft u mogelijk recht op een hypotheek tegen speciale rentetarieven. De beste plaats om up-to-date informatie te krijgen, is een hypotheekbank. De regels veranderen regelmatig en je moet precies weten waar je als oleh recht op hebt voordat je een contract tekent om een appartement te kopen. Vergeet niet je teudat zehut en teudat oleh mee te nemen als bewijs van je nieuwe immigrantenstatus.

Kijk rond voor extra financiering

Als de andere hypotheek niet toereikend is, kunt u een extra hypotheek aanvragen om het bedrag dat u nodig heeft te dekken.

De oleh hypotheek wordt gesubsidieerd door de overheid en de voorwaarden zijn hetzelfde, ongeacht welke bank u gebruikt. Elke extra hypotheek is echter afkomstig van bankfinanciering en de voorwaarden kunnen per bank verschillen. Om deze reden is het verstandig om bij meerdere banken de hypotheekvoorwaarden te vergelijken als je extra financiering nodig hebt.

Bekijk uw hypotheekopties

Als u uw hypotheekopties onderzoekt, moet u het volgende doen:

Dien een hypotheekaanvraag in bij meerdere banken. U moet een aanvraagformulier invullen en bankafschriften en loonstroken van de afgelopen drie maanden indienen.
Als uw hypotheek in principe wordt goedgekeurd, vraag dan elke bank om uitleg over uw hypotheekmogelijkheden, inclusief rentetarieven en maandlasten, enz.
Vergelijk uw hypotheekkeuzes. Aarzel niet om terug te gaan naar de banken en onderhandel voor een verbeterd bod.
Kies de bank die u voor uw hypotheek wilt gebruiken. U kunt dan met het eigenlijke hypotheekproces beginnen door een teudat zachaut (in wezen een bewijs van recht waaruit blijkt dat u in aanmerking komt als nieuwe immigrant) voor de oleh hypotheek aan te vragen. Het is gemakkelijker om al uw hypotheken bij dezelfde bank te verwerken.
Zorg ervoor dat u weet hoe lang een hypotheekaanbieding van een bank geldig is. Als u de hypotheek niet binnen de tijdslimiet verwerkt, kunt u de deal van de bank verliezen.

Druk op het papierwerk

Nadat de bank uw hypotheekaanvraag heeft goedgekeurd, moet u beginnen met het verwerken van het papierwerk om het geld daadwerkelijk te krijgen. De bank zal u om een kopie van uw contract en een eigendomsbewijs van het appartement vragen. Er zijn formulieren die u moet ondertekenen in aanwezigheid van een advocaat en andere formulieren waarvoor de handtekening van de verkoper vereist is. Uw contract moet bepalen dat de verkoper alles zal doen wat nodig is om de documentatie te verstrekken die nodig is voor uw hypotheek.

Als u een tweedehands appartement koopt (en soms ook in het geval van een nieuwbouw appartement), zal uw bank een taxateur vragen om het appartement te taxeren. Als de taxateur het appartement lager waardeert dan de aanneemsom, wordt uw hypotheek navenant verlaagd. Het is vaak een goed idee om de beoordeling te laten doen voordat u het contract ondertekent. Dit zorgt ervoor dat uw hypotheekbudget realistisch is.

Andere hypotheken met bijzondere rechten en voorwaarden

Naast de speciale hypotheek voor nieuwe immigranten zijn er nog andere hypotheken waaraan bijzondere rechten zijn verbonden. U zult bijvoorbeeld merken dat er aantrekkelijke hypotheken beschikbaar zijn voor onroerend goed in een bepaald gebied. Deze hypotheken worden, net als de oleh hypotheken, verstrekt via de banken. Vergeet niet te vragen naar andere speciale hypotheken wanneer u winkelt bij de verschillende banken.

Als u een buitenlandse inwoner bent, komt u mogelijk toch in aanmerking voor een hypotheek bij een Israëlische bank. Nogmaals, er zijn veel opties en het zou verstandig zijn om rond te kijken naar de beste hypotheekovereenkomst voor buitenlandse inwoners.

Hypotheekoverdrachten - Geef een goede deal niet op

In plaats van uw hypotheek af te betalen wanneer u uw appartement verkoopt, kunt u deze in plaats daarvan misschien naar uw nieuwe woning overbrengen. Veel, maar niet alle, hypotheken zijn overdraagbaar. Als u bijvoorbeeld een hypotheek met bijzondere rechten heeft die aan een bepaald deel van het land is gekoppeld en u koopt een huis in een ander gebied, is die hypotheek mogelijk niet overdraagbaar of, als dat het geval is, kunt u het voorkeursrecht verliezen. voorwaarden die van toepassing zijn.

Voordat u een hypotheek kunt overdragen, zal uw bank u vragen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Een veel voorkomende eis is dat u al een bepaald bedrag heeft overgemaakt naar de verkoper van het appartement dat u koopt. Als u van tevoren weet dat u een hypotheek gaat overdragen, helpt uw vastgoedadvocaat u bij het plannen van uw betalingsschema om rekening te houden met eventuele bankvereisten.

Word geregistreerd

Bij het sluiten van de deal wordt uw hypotheek geregistreerd in het kadaster op hetzelfde moment dat uw rechten op het onroerend goed worden geregistreerd. Staat uw hypotheek om welke reden dan ook niet in het kadaster, dan kan uw bank een boete opleggen. Het is goed mogelijk dat u, als de registratie van de rechten op uw naam is vertraagd, een boete krijgt zonder dat u hiervan op de hoogte bent. Uw vastgoedadvocaat kan voor u de status van de inschrijving van uw rechten in het kadaster controleren.

Het is nooit te laat om te veranderen

Als u denkt dat u voor de verkeerde hypotheek heeft gekozen of u ziet dat de voorwaarden die u vandaag biedt beter zijn dan die u boden bij het aangaan van uw hypotheek, dan kunt u uw hypotheek heronderhandelen of een deel ervan vervangen door een hypotheek met betere voorwaarden. Het Hypotheek Deventer is nooit te laat om uw hypotheekvoorwaarden te verbeteren.

Hoewel het zeker mogelijk is om zelf door het hypotheeklabyrint te navigeren, kan het handig zijn om een professionele hypotheekmakelaar of uw vastgoedadvocaat te raadplegen om u tijd te besparen en om ervoor te zorgen dat u de kleine lettertjes begrijpt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *